Hoogtepunten Baltimore Ravens vs. Los Angeles Chargers (NFL Play-Offs)

NFL play-offs: Chargers slepen zege uit het vuur in zinderende slotfase

6 januari 2019
Los Angeles Chargers is doorgedrongen tot de tweede ronde van de play-offs in de NFL. De ploeg van quarterback Philip Rivers boekte een 17-23 overwinning in de wild card-wedstrijd tegen Baltimore Ravens.

De Chargers treffen nu in de Divisional play-offs superster Tom Brady en zijn New England Patriots, de verliezend Super Bowl-finalist van vorig seizoen.

De clash tussen de Ravens en de Chargers was een herhaling van de wedstrijd van 22 december in het reguliere seizoen. De Ravens waren twee weken geleden met 10-22 te sterk in Los Angeles, maar dit keer bleek het een ander verhaal.

Fieldgoals Chargers

De Chargers, die dit jaar op vreemde bodem ijzersterk zijn, kregen een steuntje in de rug door de slordige start van de thuisploeg. Baltimore maakte zich in de eerste helft schuldig aan drie fumbles en een interception.

Waar de Ravens-aanval van quarterback Lamar Jackson aanvankelijk tegenviel, liet de verdediging zien waarom het de nummer één van de NFL is in geïncasseerde yards en punten. Met weinig grote plays tijdens de eerste helft, was het aan Chargers-kicker Mike Badgley om het verschil te maken. De rookie had het vizier op scherp en tekende voor vier fieldgoals in de eerste twee kwarten: 0-12.

The Bolts begonnen na rust opnieuw sterk met meteen een 73 yard kick return van Desmond King, maar wisten de goede start geen vervolg te geven. Met een geblokte fieldgoal, een fumble en een geblokte punt hielpen ze de Ravens terug in de wedstrijd. Justin Tucker profiteerde en zette met een fieldgoal de eerste punten voor de thuisploeg op het bord.

Comeback Ravens

Los Angeles leek in het laatste kwart met de eerste touchdown van de wedstrijd een beslissing te forceren. Een eerste poging van Melvin Gordon werd na het bestuderen van de beelden nog ongeldig verklaard, maar de running back stoomde de end zone in tijdens de volgende play. Badgley maakte er even later zelfs nog 3-23 van met zijn vijfde fieldgoal.

De Ravens gaven zich echter nog niet gewonnen. Jackson vond met een fraaie pass Michael Crabtree voor een touchdown en met twee minuten op de klok combineerden de twee nogmaals voor een maximale score: 17-23.

De spanning was om te snijden, maar een laatste poging om alsnog de winst te grijpen werd in de kiem gesmoord door een fumble, waarmee de wedstrijd eindigde zoals hij begon. (FOX Sports)

Gerelateerd