Hoogtepunten Chicago Bears vs. Philadelphia Eagles (NFL Play-Offs)

NFL play-offs: Kampioen Eagles in thriller langs Bears

7 januari 2019
Philadelphia Eagles heeft bewezen dat ook dit jaar rekening gehouden moet worden met de regerend kampioen. De ploeg won in Chicago van de Bears: 16-15.

De twee ploegen lieten zich vooral defensief van hun beste kant zien. Uiteindelijk deed een gemiste field goal in de laatste seconden de thuisploeg de das om. Kicker Cody Parkey raakte - voor de vijfde keer dit seizoen - de paal.

Daarmee hebben de Eagles zich geplaatst voor de NFC Divisional Round en neemt de ploeg het volgende week op tegen New Orleans Saints, de beste ploeg uit het reguliere seizoen.

Voor de Bears is het een hard gelach. Het team van quarterback Mitchell Trubisky won de NFC North met twee vingers in de neus en juist de overwinning van de Bears op Minnesota Vikings van vorige week zorgde ervoor dat de Eagles de play-offs überhaupt haalden.

Nick Foles

Vaste volgers van de NFL zal het niet verbazen dat het Eagles-quarterback Nick Foles was die weer eens van zich liet horen. Big Dick Nick lijkt het team uit Pennsylvania voor het tweede jaar op rij naar het beloofde land te leiden.

In het vierde kwart was hij het die Golden Tate in de endzone vond voor de beslissende touchdown. Even daarvoor had Trubisky aan de andere kant met zijn eerste touchdown van de wedstrijd de Bears op 15-10 gegooid.

Met een 16-15 stand op het scorebord hadden de Bears amper vier minuten om de wedstrijd toch naar zich toe te trekken. Met nog tien seconden op de klok mocht kicker Parkey vanaf de 26 yardlijn aanleggen, maar raakte de paal. (FOX Sports)

Gerelateerd