Alabama vorig jaar tegen Clemson
Alabama vorig jaar tegen Clemson - © ANP

Alabama gaat voor revanche op Clemson in finale College Football

7 januari 2019
Voor fans van College Football zal de finale van twee jaar geleden nog vers in het geheugen liggen: quarterback Deshaun Watson leidde zijn Clemson Tigers na een 0-14 achterstand langs favoriet Alabama Crimson Tide: 35-31.

Het was een bittere pil voor de mannen uit Alabama. Na een seizoen zonder nederlaag was het team van head coach Nick Saban torenhoog favoriet. Een voorsprong van twee touchdowns mocht zeker niet uit handen gegeven worden, maar het gebeurde wel.

NFL-fans zijn inmiddels ook bekend met Watson, die voor drie touchdowns gooide en er zelf ook een binnenwandelde. De spelverdeler maakt inmiddels furore bij Houston Texans, dat afgelopen weekend in de play-offs werd uitgeschakeld door Indianapolis Colts.

Zure nasmaak

Voor footballminnend Alabama was het een klap in het gezicht. Die zure nasmaak werd vorig jaar grotendeels weggespoeld, niet alleen omdat de Crimson Tide in 2018 wel de titel pakte, maar ook omdat Clemson in de halve finale werd verslagen.

Maar nu, twee jaar na dato is het tijd voor echte revanche en om het verleden te laten rusten. In Levi's Stadium in San Francisco is het quarterback Tuanigamanuolepola 'Tua' Tagovailoa die opnieuw de bal krijgt, nadat hij Jalen Hurts in de rust van het kampioenschap van vorig jaar uit het team speelde.

Bij de Tigers zet Trevor Lawrence de lijnen uit als quarterback​. De 19-jarige spelverdeler geldt als een van de grootste talenten in het American Football en wordt een grote toekomst toegedicht. (FOX Sports)

De voorbeschouwing op het kampioenschap in College Football zie je in de nacht van maandag op dinsdag LIVE vanaf 00.00 uur op FOX Sports 6

Alabama Crimson Tide - Clemson Tigers zie je in de nacht van maandag op dinsdag LIVE op FOX Sports 6

Gerelateerd