Matthews
Matthews - © FOXSports.NL

FC Utrecht huurt Zuid-Afrikaans talent van Dortmund

7 januari 2019
FC Utrecht huurt de 18-jarige Tashreeq Matthews van Borussia Dortmund. De Domstedelingen hebben daarnaast een optie tot koop bedongen op het talent. De Zuid-Afrikaanse middenvelder sluit per direct aan bij Jong FC Utrecht.

Matthews verruilde in november 2018 Ajax Cape Town voor de Duitse topclub. Daar sloot hij aan bij Dortmund onder-19. Hij speelde nog geen officiële wedstrijden voor 'Die Schwarzgelben' omdat hij niet speelgerechtigd was.

"Tashreeq is een groot talent uit Zuid-Afrika, een buitenkans. Een compliment aan onze Hoofd Scouting Alje Schut, die met zijn netwerk een belangrijke rol heeft gespeeld om de speler aan ons te binden", verklaart Directeur Voetbalzaken van FC Utrecht Jordy Zuidam.

"Matthews is een aanvallende middenvelder, maar hij kan ook in de aanval op de flanken spelen. Een technisch zeer vaardige speler, lichtvoetig en – dus – heel wendbaar. Het is een speler met snelheid én een goede steekpass in de benen. We hebben veel vertrouwen in het talent van Tashreeq en kijken uit naar de samenwerking". (FOX Sports)