Roger Federer
Roger Federer - © ANP

Federer in tranen tijdens emotioneel interview

7 januari 2019
Roger Federer heeft weer eens zijn menselijke kant laten zien in een interview met CNN. De Zwitserse tennislegende barstte in tranen uit toen hij sprak over zijn in 2002 overleden coach Peter Carter.

De Australiër verongelukte zestien jaar geleden op 37-jarige leeftijd bij een auto-ongeluk tijdens zijn huwelijksreis in Zuid-Afrika.

Een jaar na de dood van Carter zou Federer op Wimbledon zijn eerste Grand Slam winnen. Later zouden er nog negentien titels volgen op de Australian Open, Roland Garros, de US Open en Wimbledon. Met twintig Grand Slam-zeges heeft de voormalige nummer één van de wereld de eerste plaats op de eeuwige ranglijst in handen.

Federer is momenteel in voorbereiding op de Australian Open, die volgende week op Melbourne Park begint. De huidige nummer drie van de mondiale ranking toonde afgelopen week zijn goede vorm tijdens de Hopman Cup, de officieuze wereldtitel voor gemengde landenteams.

Federer won samen met Belinda Bencic het beslissende dubbelspel tegen Alexander Zverev en Angelique Kerber. Eerder had hij Zverev verslagen in de singles. (FOX Sports)

Gerelateerd