Highlights Clemson Tigers - Alabama Crimson Tide

Oppermachtig Clemson Tigers verpulvert Alabama in finale College Football

8 januari 2019
Clemson Tigers heeft op indrukwekkende wijze het kampioenschap in het College Football veroverd. Het topteam uit South Carolina boekte in de finale met 44-16 een monsterzege op rivaal Alabama Crimson Tide, de andere grootmacht in league.

Voor Clemson was het de tweede titel in drie jaar tijd, nadat de ploeg in januari 2017 ook al Alabama in de eindstrijd had verslagen. Crimson Tide kroonde zich in 2016 en afgelopen seizoen tot kampioen.

Gewaagd

Dat de teams aan elkaar gewaagd zijn bleek tevens uit de statistieken van de laatste vier jaar. Beide formaties hebben in deze periode precies evenveel overwinningen en nederlagen achter de naam staan (55-4).

Het feit dat Clemson met de trofee aan de haal ging zorgde zodoende niet voor verbazing, de ruime marge waarmee gewonnen werd des te meer.

Het grote verschil leek er aanvankelijk niet in te zitten. Beide teams tekenden in het eerste kwart voor twee touchdowns, waarna Alabama aan het begin van het tweede bedrijf zelfs nog even de leiding nam via een fieldgoal: 14-16.

Slordig

Het bleek echter meteen het laatste wapenfeit van Crimson Tide, dat verrassend slordig voor de dag kwam. Clemson maakte er gretig gebruik van en blies de tegenstander in de tweede helft van het veld met maar liefst dertig punten op rij.

Running back Travis Etienne was goed voor twee touchdowns, waarna Justyn Ross en Tee Higgins in het laatste kwart de kroon op het werk zetten.

Het betekende voor Alabama-coach Nick Saban tevens een negatief record. Sinds hij in 2007 de eindverantwoordelijk bij Crimson Tide werd, stond hij in 166 wedstrijden nooit meer dan twintig punten achter.

Geschiedenis

De eindzege van Clemson betekende dat het team van de ijzersterke Trevor Lawrence een apart hoofdstuk verdiende in de geschiedenisboeken van het College Football.

De laatste keer dat een formatie een perfect seizoen van vijftien overwinningen draaide was 121 jaar geleden, toen het Penn State van 1897 hetzelfde kunstje flikte. (FOX Sports)