Peter Bosz bij Leverkusen
Peter Bosz bij Leverkusen - © ANP

Bosz luistert debuut bij Leverkusen op met simpele oefenzege op FC Twente

8 januari 2019
Trainer Peter Bosz heeft zijn officieuze debuut bij Bayer Leverkusen gevierd met een ruime overwinning op FC Twente. De Duitse club was op het veld naast de grote BayArena met 4-0 te sterk voor de ploeg uit Enschede.

Bosz wisselde in de rust zijn volledige elftal en liet in de tweede helft zijn beoogde basisploeg spelen. Halverwege stond Leverkusen al met 2-0 voor door doelpunten van Lucas Alario (strafschop) en Dominik Kohr. Kevin Volland en Leon Bailey voerden de score in de tweede helft op voor de ploeg van Bosz.

"Ik heb best wel wat goede dingen gezien", zei Bosz. "De spelers hebben deze week veel nieuwe dingen moeten doen. Het was interessant om te zien hoe ze daar tijdens de wedstrijd mee omgingen. Natuurlijk kan na zo'n korte tijd nog niet alles goed gaan."

De 55-jarige trainer uit Apeldoorn werd vrijdag gepresenteerd in Leverkusen en begon die dag met zijn nieuwe ploeg aan de voorbereiding op de tweede helft van het seizoen. De opvolger van de weggestuurde Heiko Herrlich moet Leverkusen aan Europees voetbal helpen.

De club staat momenteel op de negende plaats in de Bundesliga. "Voor deze club is het normaal dat ze Europees voetbal spelen", zei Bosz. "Daarvoor zullen we nog een paar plaatsen op de ranglijst moeten stijgen." Bosz debuteert volgende week zaterdag officieel met een thuiswedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach. (FOX Sports/ANP)