Samenvatting Japan - Turkmenistan

Doan trefzeker voor winnend Japan tijdens Azië Cup

9 januari 2019
Japan is de Azië Cup begonnen met een kleine overwinning. De viervoudig toernooiwinnaar was in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten met 3-2 te sterk voor Turkmenistan.

Ritsu Doan, speler van FC Groningen, nam in de 71ste minuut het derde Japanse doelpunt voor zijn rekening. Yuay Osako was, in de 56ste en 60ste minuut, verantwoordelijk voor de andere twee doelpunten van zijn team.

Turkmenistan leidde halverwege dankzij een treffer van Arslanmurat Amanov. Kort na de 3-1 van Doan benutte Ahmet Atayev nog een strafschop. Japan, dat het voetbaltoernooi in 2011 voor het laatst won, gaf de zege echter niet meer weg.

Oezbekistan en Oman zijn de andere twee landen in groep F. Zij spelen later op woensdag in Sharjah tegen elkaar.

FC Groningen moet Doan de eerste wedstrijden van het tweede seizoenshelft missen. De Azië Cup vindt plaats van 5 januari tot en met 1 februari in de Verenigde Arabische Emiraten. Groningen hervat de competitie competitie op 19 januari in een thuisduel met Heracles Almelo. (FOX Sports/ANP)

PSV verslaat Club Brugge in Qatar

11 januari 2019
PSV verslaat Club Brugge in Qatar
PSV heeft het trainingskamp in Qatar afgesloten met een zege op Club Brugge. Na drie keer dertig minuten voetballen stond er in Doha 2-1 op het...

Gerelateerd