Patrick Mahomes
Patrick Mahomes - © ANP

De toekomst is nu: jonge quarterbacks in actie in NFL play-offs

12 januari 2019
Dit weekend weer twee dagen vol NFL play-offs en het contrast tussen de dagen kon niet groter zijn. De vier quarterbacks die zondag in actie komen hebben gezamelijk zeven Super Bowls gewonnen. Die van vandaag? Nul.
Het is een tijd van verandering in de NFL. De oude garde is langzaamaan afscheid aan het nemen van de sport. Vier jaar geleden ging Peyton Manning na zijn tweede Super Bowl-titel met pensioen en Drew Brees en Tom Brady - beiden komen morgen in actie - zijn in de herfst van hun carrière.

Nieuw talent moet dus opstaan en de vier quarterbacks die vandaag in actie komen, krijgen de kans om zich te bewijzen.
Kansas City Chiefs vs. Indianapolis Colts

MVP-kandidaat Patrick Mahomes is de revelatie van het seizoen. De 23-jarige spelverdeler van Kansas City Chiefs leidde zijn team naar twaalf overwinningen tegenover vier nederlagen. Mahomes heeft alles: kracht, snelheid en zuiverheid in zijn passes. Hij geldt als de posterboy voor moderne quarterbacks. Daarmee gaat de verdediging van de Colts - die Baltimore Ravens-quarterback Lamar Jackson vorige week volledig ontmantelde - het waarschijnlijk lastig krijgen.

Aan de andere kant staat Andrew Luck. De voormalig eerste keuze in de draft is inmiddels 29, maar mag zeker tot de nieuwe generatie gerekend worden. Na een slepende schouderblessure is hij helemaal terug. Tegen de Houston Texans liet hij zien uit het goede hout te zijn gesneden. De verdediging van Kansas City is kwetsbaar en daar moeten Luck en zijn uitstekende wide receiver T.Y. Hilton de ploeg pijn doen.

Jared Goff | ANP

Los Angeles Rams vs. Dallas Cowboys
Ook quarterback Jared Goff van Los Angeles Rams werd - in 2016 - als eerste gekozen in de draft. Na een stroef eerste jaar laat hij in de afgelopen twee seizoenen zien een topteam te kunnen leiden. De Rams begonnen flitsend aan het seizoen: de eerste acht wedstrijden werden gewonnen en de ploeg van de 32-jarige wondercoach Sean McVay kon niets verkeerd doen.

De eerste nederlaag was in de beste wedstrijd van het seizoen. In de Superdome in New Orleans waren de Saints met 45-35 te sterk en viel de droom van het perfecte seizoen in duigen. Daarna werd ook nog verloren van Chicago Bears en Philadelphia Eagles en moesten de Rams genoegen nemen met de tweede plek in de NFC achter de Saints.

Na de overwinning op Seattle Seahawks van vorige week zijn alle ogen gericht op Dallas Cowboys. Kan 'America's team' na 22 jaar weer een keer een Super Bowl winnen? De 25-jarige quarterback Dak Prescott was in 2016 de Rookie of the Year, maar had vorig jaar een terugval. Nu is hij beter dan hij ooit was en dat is precies op tijd.

Kansas City Chiefs vs. Indianapolis Colts zie je vanaf 22.35 LIVE op FOX Sports 6
Los Angeles Rams vs. Dallas Cowboys zie je vanaf 02.15 uur LIVE op FOX Sports 6

Gerelateerd