Drew Brees
Drew Brees - © ANP

Oude bekenden staan voor nieuwe hoofdstukken in NFL play-offs

13 januari 2019
Na het vuurwerk van zaterdag staan vandaag weer twee wedstrijden op het programma in de NFL play-offs. Vier ervaren quarterbacks met gezamenlijk liefst zeven gewonnen Super Bowls komen in actie. Spektakel gegarandeerd.
New England Patriots vs. Los Angeles Chargers

Wat moeten we nog over Tom Brady zeggen? ​Tom Terrific​ is met zijn 41 jaar een veteraan, die alles al heeft meegemaakt. Vijf keer won hij de Super Bowl en na het verlies tegen Philadelphia Eagles in februari vorig jaar willen de ​Pats​ zich weer bewijzen.

De laatste keer dat de Patriots de laatste vier niet bereikten was in 2010(!), maar als er een jaar is dat het niet gebeurt is het nu. Met 'slechts' elf gewonnen wedstrijden tegenover vijf nederlagen waren de Patriots niet zo dominant als voorgaande jaren. Dat gekoppeld aan het feit dat Brady nu eindelijk op z'n retour lijkt te zijn zou een voorbode voor een overwinning van de Chargers moeten zijn.

De ploeg uit Los Angeles won immers al hun wedstrijden buiten Los Angeles en waren vorige week heer en meester in Baltimore. Een andere opsteker is dat Hunter Henry weer fit is. Hij stond het hele seizoen buitenspel door een blessure, maar is nu terug voor de beslissende fase van het seizoen.

Voor quarterback Philip Rivers is het de taak om af te rekenen met de demonen uit het verleden. De 37-jarige spelverdeler won slechts één van zijn acht wedstrijden tegen de Patriots en dat was ook nog eens in 2008, het jaar dat Brady geblesseerd was. Rivers op zijn beurt laat weten dat hij veel respect heeft voor de Patriots, maar geeft ook aan dat de Chargers helemaal niet perfect hoeven te spelen om te kunnen winnen:

New Orleans Saints vs. Philadelphia Eagles

De favoriet om de Super Bowl te winnen is ongetwijfeld New Orleans Saints. De ploeg verloor slechts drie wedstrijden, waaronder de laatste, waarin het gros van de basisspelers rust kreeg. Een keer eerder won New Orleans - met huidige quarterback Drew Brees en coach Sean Payton - de Super Bowl: in 2009.

Nu lijkt de tijd rijp om op herhaling te gaan. Zowel offensief als defensief zitten de Saints goed in elkaar en bij winst spelen de mannen in het goud en zwart weer thuis.

De horde die eerst genomen moet worden is echter wel regerend kampioen Philadelphia Eagles. Via een 'double doink' werd Chicago Bears nipt verslagen en nu staan de mannen van quarterback Nick Foles voor een schier onmogelijke opgave: de favoriet verslaan.

En favoriet zijn de Saints, die eerder dit seizoen met 48-7 compleet de vloer aanveegden met de Eagles.

New England Patriots vs. Los Angeles Chargers zie je vanaf 19.05 uur LIVE op FOX Sports 6
New Orleans Saints vs. Philadelphia Eagles zie je vanaf 22.40 LIVE op FOX Sports 6

Gerelateerd