Samenvatting Borussia Dortmund - Feyenoord

Feyenoord onderuit in oefenduel met Borussia Dortmund

11 januari 2019
Feyenoord heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen Borussia Dortmund verloren. De koploper van de Bundesliga was in Marbella met 2-1 te sterk.

Maximilian Philipp en Raphael Guerreiro zetten Dortmund na rust op een 2-0 voorsprong. Philipp profiteerde van een verkeerde terugkopbal van Sven van Beek, terwijl de Portugees een solo bekroonde.

Bart Nieuwkoop maakte een kwartier voor tijd de treffer van de Rotterdammers. De invaller scoorde uit de rebound, nadat een kopbal van Jan-Arie van der Heijden slechts werd geblokt door keeper Roman Bürki.

Bij Feyenoord ontbrak Robin van Persie. De Duitsers traden aan zonder blikvanger Marco Reus. De international was niet fit genoeg om in actie te komen.

Tevreden

Trainer Giovanni van Bronckhorst was naderhand tevreden. “Ik denk dat we kunnen spreken van een goede oefenwedstrijd tegen een zeer goede tegenstander. Natuurlijk heb ik dingen gezien die beter kunnen, bijvoorbeeld de manier waarop we het eerste doelpunt tegen krijgen. Dat zijn leermomenten. Gelukkig ging er ook heel veel goed.”

Dat het soms moeilijk was noemde hij logisch. “We speelden tegen de koploper van de Bundesliga. Bovendien heeft Dortmund zich als nummer één van de groep geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. Dat zegt wel iets. Toch hebben wij behoorlijk weerstand kunnen bieden. Bovendien is bijna iedereen fit. Dat hebben we dit seizoen eigenlijk nog niet eerder meegemaakt.”

De wedstrijd was een herhaling van de UEFA Cup-finale van 2002, die Feyenoord met 3-2 won. (FOX Sports)

 

Gerelateerd