NFL Play Offs: New Orleans Saints vs. Philadelphia Eagles

NFL play-offs: Saints schakelen titelhouder uit na knappe comeback

14 januari 2019
New Orleans Saints is een stap dichter bij de Super Bowl. De topploeg van quarterback Drew Brees draaide tegen regerend kampioen Philadelphia Eagles een vroege achterstand om in een 20-14 zege.

De Saints treffen volgende week Los Angeles Rams in de Conference Championships. De Rams waren eerder met 30-22 te sterk voor Dallas Cowboys. De winnaar van de titelstrijd in de NFC speelt twee weken later de Super Bowl tegen de kampioen van de AFC.

Slordig

New Orleans was aanvankelijk geen schim van het team dat dit seizoen heerste met zestien overwinningen tegenover slechts drie nederlagen. De thuisploeg startte slordig en maakte zich in de openingsfase schuldig aan een interceptie en een fumble.

De Eagles en talisman Nick Foles profiteerden meteen met twee touchdowns in het eerste kwart. De quarterback vond Jordan Matthews met een pass over 37 yards en tekende zelf voor de volgende score: 0-14.

Brees, die eerder met de Saints de Super Bowl won in 2009, had zijn zaken weer op orde in het tweede kwart. Hij combineerde met Keith Kirkwood voor een touchdown en zag Wil Lutz een fieldgoal tussen de palen schieten.

Voorsprong

In het derde bedrijf namen de Saints voor het eerst een voorsprong na een touchdown van Michael Thomas, die zelf goed was voor een clubrecord in de play-offs van 171 overbrugde yards. Na een tweede fieldgoal van Lutz ging New Orleans de slotfase in met een 20-14 voorsprong.

De Eagles gaven zich echter nog niet gewonnen. Met twee minuten op de klok had Philadelphia nog een kans om te zege te grijpen, maar receiver Alshon Jeffery liet tijdens de laatste drive een pass van Foles door zijn handen glippen. (FOX Sports)

Gerelateerd