Donald Trump
Donald Trump - © ANP

USA Update: Hamburgers voor Clemson Tigers in Witte Huis, monsterscore Harden

15 januari 2019
Clemson Tigers is door president Donald Trump getrakteerd op een bijzondere maaltijd. De kersverse kampioen in het College Football kreeg in het Witte Huis 'American fast food' op zilveren schalen voorgeschoteld.

Clemson ontving de traditionele uitnodiging voor het bezoekje aan Washington na de gewonnen finale tegen Alabama Crimson Tide van vorige week (44-16).

Waar een aantal sportteams de laatste jaren geen trek had in de felicitaties van Trump, bezocht Clemson het Witte Huis alweer voor de tweede keer in een paar jaar tijd. De topploeg uit South Carolina kroonde zich twee jaar geleden ook al tot kampioen.

Vanwege de huidige shutdown van de Amerikaanse overheid zit veel personeel van het Witte Huis thuis, zodat besloten werd tot een fast food-feestje.

“We hebben veel hamburgers en pizza’s laten komen, door mij betaald”, aldus Trump. “Ik heb het idee dat ze dit lekkerder vonden dan wat wij ze hadden kunnen voorzetten. We hebben hier veel grote mensen die van eten houden, dus ik denk dat we een leuke tijd gaan hebben.”

Trump had ook mooie woorden over voor de sportprestatie van de Tigers. “Een fantastisch team, een ongelofelijk team.”

Monsterscore voor Harden

James Harden was de grote uitblinker bij Houston Rockets tegen Memphis Grizzlies. De blikvanger tekende voor 57 punten en verzorgde daarmee meer dan de helft van de score voor zijn ploeg tijdens de 112-94 zege.

Harden was ook nog eens goed voor negen rebounds en schoot onder meer zeventien van zijn achttien vrije worpen raak. Halverwege had hij al 36 punten achter zijn naam staan.

Het was alweer de derde keer dit seizoen en de twaalfde keer in zijn carrière dat hij de grens van vijftig punten doorbrak. Met zeventien wedstrijd van 30+ op rij is hij bovendien Kobe Bryant voorbij.

Houston Rockets bezet de vierde plaats in de Western Conference met 25 zeges tegen 18 nederlagen. De Grizzlies staan op de voorlaatste plaats. (FOX Sports)