Dirk Kuijt en John Heitinga juichen in Oranje
Dirk Kuijt en John Heitinga juichen in Oranje - © Pro Shots

Heitinga, Hofland en Kuijt toegelaten tot hoogste trainerscursus

15 januari 2019
De oud-internationals Dirk Kuijt, John Heitinga en Kevin Hofland beginnen in mei aan de hoogste trainersopleiding van de KNVB, de zogeheten UEFA PRO. Zij behoren tot een groep van veertien voetbaltrainers die aan de toelatingseisen voldoen.

Deze opleiding stond vroeger bekend als de cursus Coach Betaald Voetbal. Afgestudeerden kunnen na het behalen van dit diploma zelfstandig aan de slag als hoofdtrainer in het nationale en internationale betaald voetbal.

De toelatingseisen voor de cursus zijn sinds 2017 veranderd. Potentiële nieuwe cursisten worden minder beoordeeld op hun ervaring als speler en meer op basis van hun opleiding en ervaring als trainer. Zo worden de kansen voor een ex-international of bijvoorbeeld een trainer met een relevante opleiding dichterbij elkaar gebracht.

Oud-internationals met minimaal veertig interlands kunnen nog wel versneld instromen op de UEFA A opleiding. Dit is na UEFA PRO de hoogste trainersopleiding in Nederland.

De drie oud-internationals doen momenteel al praktijkervaring op in het betaalde voetbal. Heitinga coacht Ajax onder 19, Kuijt bekleedt dezelfde functie bij Feyenoord en Hofland is assistent-trainer bij Fortuna Sittard. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd