Nick Foles
Nick Foles - © ANP

USA Update: Talisman Foles op weg naar de uitgang bij Eagles

16 januari 2019
Quarterback en talisman Nick Foles lijkt zijn laatste wedstrijd te hebben gespeeld voor Philadelphia Eagles. De regerend kampioen, die afgelopen week werd uitgeschakeld in de play-offs, heeft de keuze laten vallen op Carson Wentz.

Foles nam de laatste twee seizoenen als back-up het stokje over in december van de geblesseerde eerste keus Wentz. Het bleek een gouden wissel voor de Eagles, nadat hij zijn ploeg vorig jaar naar de Super Bowl had geloodst. New England Patriots werd verslagen en Foles werd zelfs gekozen als MVP van de finale.

 

De 26-jarige Wentz nam tijdens de openingsperiode van het huidige seizoen weer zijn taken over, maar raakte in de slotfase wederom geblesseerd. Na de kniekwetsuur van een jaar eerder, kampte hij nu met een stressfractuur in zijn rug.

De vier jaar oudere Foles verzekerde de Eagles vervolgens met drie zeges op rij opnieuw van een ticket voor de play-offs. Philadelphia versloeg daarin Chicago Bears tijdens het wild card-weekend, voordat het ijzersterke New Orleans Saints zondag een maatje te groot was in de divisional play-offs.

 

De prestaties van Foles lijken echter niet genoeg om zijn plaats te behouden. “Carson Wentz is onze quarterback met het oog op de toekomst”, bevestigde coach Doug Pederson tijdens een persconferentie. “We zouden heel graag de selectie intact houden, maar zoals ik eerder heb gezegd, het belangrijkste is het team. We doen wat het beste is voor het team.”

Foles lijkt zodoende op weg naar de uitgang. De spelverdeler, die zijn zinnen heef gezet op een basisplaats, is na dit seizoen een free agent.

Warriors blazen Nuggets omver in openingsfase

Golden State Warriors heeft Denver Nuggets een pak slaag gegeven in de topper in de NBA. De titelverdediger won met 142-111, mede dankzij 31 punten van zowel Stephen Curry als Klay Thompson en 27 van Kevin Durant.

De Warriors waren vooral in het eerste kwart van de wedstrijd in Denver meedogenloos. De ploeg uit Oakland maakte in de eerste reguliere 12 minuten speeltijd 51 punten, een record in de NBA en een verbetering van de 50 van Phoenix Suns uit 1990.

Golden State nam door de zege de eerste plaats in de Western Conference over van de Nuggets. (FOX Sports)

Gerelateerd