Samenvattingen Azië Cup: Oman - Turkmenistan en Japan - Oezbekistan

Verbeek met Oman naar achtste finales Azië Cup

17 januari 2019
Bondscoach Pim Verbeek staat met Oman in de volgende ronde van de Azië Cup. Oman won donderdag de laatste wedstrijd in groep F met 3-1 van Turkmenistan en is daardoor als beste nummer drie zeker van een plek in de achtste finales.

Zowel Oman als Turkmenistan verloor de eerste twee wedstrijden in de groepsfase. Maar omdat bij de Azië Cup ook de vier beste nummers drie doorgaan hadden beide ploegen nog een kans om verder te gaan in het toernooi.

Bij een overwinning van twee doelpunten verschil was Oman helemaal zeker van plaatsing en niet meer afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd tussen Libanon en Noord-Korea (groep E). In de 83ste minuut stond het nog 1-1, maar na doelpunten van Mohsin Al Ghasani en Mohamed Al Musalami in slotfase mag Verbeek zich opmaken voor de knock-outronde.

In dezelfde poule won Japan, waar de middenvelder van FC Groningen Ritsu Doan rust kreeg, de wedstrijd om groepswinst van Oezbekistan met 2-1. De Japanners waren al door nadat ze de eerst twee poulewedstrijden winnend afsloten. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd