Roger Federer
Roger Federer - © Pro Shots

Federer en Nadal simpel ronde verder in Melbourne

18 januari 2019
In nog geen anderhalf uur tijd heeft Roger Federer zich vrijdag bij de laatste zestien van de Australian Open geschaard. Ook de Spanjaard Rafael Nadal bereikte zonder veel problemen de volgende ronde.

De Zwitser, als derde geplaatst, versloeg de Amerikaan Taylor Fritz in drie sets: 6-2, 7-5, en 6-2.

Het was de 100ste wedstrijd op het Australische toernooi voor de nummer drie van de wereld, die geen enkele break van zijn 21-jarige tegenstander toestond, terwijl hij zelf vier keer door de service van Fritz brak. De Zwitser gaf zijn opponent van begin af aan weinig kans. "Ik ken zijn kwaliteiten en wilde eigenlijk meteen toeslaan en de leiding nemen", reageerde hij achteraf. "En dat is me gelukt."

Federer staat in de volgende ronde tegenover de Griekse tennisser Stefanos Tsitsipas, die in vier sets een relatief zwaarbevochten zege boekte op Nikoloz Basiilasvili: 6-3, 3-6, 7-6 (7) en 6-4. Tsitsipas had bijna drie uur nodig om zijn Georgische tegenstander op de knieën te krijgen.

Nadal in drie sets klaar met De Minaur

Rafael Nadal bereikte op zijn beurt ook gemakkelijk de volgende ronde. De als tweede geplaatste Spaanse tennisser rekende in drie sets af met de Australiër Alex de Minaur. Hij won de partij na bijna 2,5 uur met 6-1, 6-2 en 6-4.

Tot opwinding van het Australische publiek in de Rod Laver Arena wist De Minaur in de derde set meer tegenstand te bieden aan Nadal. Maar echt in de problemen kwam de Spanjaard niet.

De verwachting is dat Nadal in de volgende partij meer op de proef zal worden gesteld. Hij moet het dan opnemen tegen de Tsjech Tomas Berdych, die in de tweede ronde veel te sterk was voor Robin Haase. (FOX Sports/ANP)