Xbox One-competitie eDivisie
Xbox One-competitie eDivisie - © FOXSports.NL

Xbox One-competitie eDivisie start op 22 januari

19 januari 2019
De Xbox One-competitie van de edivisie start op dinsdag 22 januari, wanneer de eerste wedstrijden worden uitgezonden op FOX Sports.

Ten opzichte van de afgelopen seizoenshelft maken zes nieuwe spelers hun opwachting. Onder andere De Graafschap, die in de persoon van Dani Visser de kampioen van de eerste seizoenshelft afleverde, kiest voor een andere speler op de Xbox One. Ook Feyenoord en PSV wisselen van speler.

Spectaculaire wedstrijden

De loting belooft dat er ook in de Xbox One-competitie spectaculaire wedstrijden gespeeld worden. De eerste speelronde zit bomvol topwedstrijden, met onder andere Dani Hagebeuk (Ajax) tegen Julian van den Berg (De Graafschap), Ali Riza Aygùn (PSV) tegen Tony Kok (PEC Zwolle) en Jaey Daalhuisen (Feyenoord) tegen Nick den Hamer (FC Groningen).

Eerste wedstrijden op 22 januari, duels verspreid over twee weken

Op dinsdag 22 januari trapt de Xbox One-competitie om 15.30 uur af op FOX Sports.

De definitieve uitslag tussen twee spelers wordt bepaald op basis van twee ontmoetingen, een ‘thuis-‘ en een ‘uitwedstrijd’. Waar in de PlayStation 4-competitie beide ontmoetingen in één uitzending kon worden bekeken, is dat in de Xbox One-competitie anders. De ‘uitwedstrijd’ wordt een week na de ‘thuiswedstrijd’ uitgezonden. 

Global Series Points en eTribune

Hoe beter de spelers in de Xbox One-competitie presteren, hoe meer Global Series Points zij ontvangen. Het aantal Global Series Points speelt een belangrijke rol in de kwalificatie voor de Global Series Playoffs; het voorstadium van de FIFA eWorld Cup. De winnaar ontvangt 850 punten, de nummer twee krijgt er 450.

Aan het einde van het seizoen neemt de winnaar van de Xbox One-competitie het in de zogenaamde eTribune op tegen Dani Visser, de winnaar van de PlayStation 4-competitie. In dit onderlinge duel wordt bepaald wie zich Nederlands kampioen FIFA 19 mag noemen. (FOX Sports)