Danielle Collins
Danielle Collins - © ANP

Sensationele Collins klopt ook Kerber

20 januari 2019
Angelique Kerber is gestrand in de vierde ronde van de Australian Open. De als tweede geplaatste Duitse ging in minder dan een uur in twee sets hard onderuit tegen de Amerikaanse Danielle Collins: 6-0, 6-2.

Kerber schreef de Australian Open in 2016 op haar naam en was vorig jaar winnares op Wimbledon. In de eerste set tegen Collins kwam de Duitse er echter niet aan te pas. Haar service was niet goed en ze won maar een fractie van de punten op haar eigen opslag.

In de tweede set herstelde Kerber zich aanvankelijk, maar een break op 3-2 werd haar vervolgens fataal. Collins stoomde door naar 6-2 en naar de kwartfinale. 

Stijn de Gier

De 25-jarige Collins, die sinds kort wordt gecoacht door de Nederlander Stijn de Gier, is de grote verrassing van de Australian Open. In eerdere rondes versloeg ze al Julia Görges, Sachia Vickery en Caroline Garcia. 

Barty stuurt Sharapova naar huis

Ashleigh Barty heeft Maria Sharapova uitgeschakeld op de Australian Open. De als vijftiende geplaatste Australische versloeg de Russin in drie sets: 4-6, 6-1, 6-4.

Sharapova won de Australian Open in 2008 en maakte dit jaar indruk door Caroline Wozniacki, de winnares van vorig jaar, uit te schakelen. De 31-jarige Russin greep na een break op 4-4 de eerste set, maar zag haar niveau en vooral haar opslag vervolgens ver wegzakken.

Een lange toiletpauze tussen de tweede en derde set mocht niet baten. Sharapova leverde meteen haar service in en kwam een dubbele break ondanks haar vechtlust niet meer te boven. Barty benutte op 5-4 haar vierde matchpoint.

Barty treft in de kwartfinales Petra Kvitova. De als achtste geplaatste Tsjechische versloeg de Amerikaanse Amanda Anisimova met 6-2, 6-1. (FOX Sports/ANP)