Patrick Mahomes
Patrick Mahomes - © ANP

Strijd der generaties in jacht op Super Bowl

20 januari 2019
Vier ploegen maken nog kans op het winnen van de Super Bowl. Zondagavond wordt bepaald welke twee teams het over twee weken in Atlanta tegen elkaar op mogen nemen. En beide wedstrijden hebben één centraal thema: de oude tegen de nieuwe generatie quarterbacks.

Het verschil tussen Patrick Mahomes (23 jaar) van de Chiefs en Tom Brady (41) van de Patriots is het grootste ooit in de play-offs: 18 jaar. Drew Brees en Jared Goff schelen zestien jaar.

New Orleans Saints vs. Los Angeles Rams

Het is aan de Saints om zichzelf na een fantastisch jaar te belonen met een plek in de Super Bowl. De ploeg van de 40-jarige quarterback Drew Brees was de beste in het reguliere seizoen en won vorige week na een zwakke start van titelverdediger Philadelphia Eagles.

Brees hoeft niet geïntroduceerd te worden. De voormalig MVP heeft weer een puik jaar achter de rug en is op jacht naar zijn tweede Super Bowl-titel.

De tegenstander van vandaag is echter niet te onderschatten. Los Angeles Rams heeft een uitstekend jaar onder de 32 jaar jonge coach Sean McVay. Zijn quarterback, Jared Goff, is er een van de jonge generatie. De eerste keuze uit de draft van 2017 hoefde zich vorige week in de zege op Dallas Cowboys niet uit te sloven, maar moet bijschakelen om zijn zestien jaar oudere collega bij te kunnen benen.

In november ontmoetten de twee elkaar al in New Orleans. Toen werd het 45-35 voor de Saints.

Kansas City Chiefs vs. New England Patriots

Blikvanger bij Kansas City Chiefs is quarterback Patrick Mahomes, die in zijn eerste jaar als basisspeler iedereen doet verbazen. Mahomes - die ongetwijfeld tot ​Most Valuable Player​ wordt verkozen - is ongrijpbaar voor verdedigers en gaat een uitdaging vormen voor de Patriots.

New England Patriots staat voor de achtste keer op rij in de AFC Championship Game. Een grootse prestatie van de 42-jarige quarterback Tom Brady en coach Bill Belichick, die na een zege op Los Angeles Chargers aan de Chiefs een dikke kluif gaan krijgen.

De weersomstandigheden kunnen wel voor problemen zorgen: de temperatuur ligt dik onder nul. Eerder dit jaar wonnen de Pats met 43-40, al was dat in Foxborough, Massachusetts.

Een uitgebreide voorbeschouwing op beide wedstrijden zie je vanaf 19.00 uur op FOX Sports 6

New Orleans Saints vs. Los Angeles Rams zie je vanaf 21.00 uur LIVE op FOX Sports 6

Kansas City Chiefs vs. New England Patriots zie je vanaf 00.35 uur LIVE op FOX Sports 6