Daley Sinkgraven heeft voor het eerst dit seizoen een basisplaats bij Ajax. Hij vervangt tegen zijn oude club sc Heerenveen de geblesseerde Nicolás Tagliafico als linksback.

Verder kiest Erik ten Hag voor de vertrouwde namen. Ook doelman André Onana is fit genoeg om te spelen. De Kameroense doelman verliet vrijdag de training met klachten, maar staat om 16.45 uur tegen de Friezen gewoon onder de lat. 

Nieuwkomer Lisandro Magallán zit op de bank. De Argentijnse verdediger werd in de winterstop door Ajax aangetrokken en doorliep het volledige trainingskamp in Orlando. 

Bij sc Heerenveen keert aanvoerder Stijn Schaars terug in de basis. De 35-jarige middenvelder stond maanden aan de kant met een dubbele beenbreuk, die hij opliep op de training. Zijn laatste optreden in de Eredivisie dateert van 1 april 2018.

Spits Sam Lammers maakt ook zijn rentree in het elftal van trainer Jan Olde Riekerink, die de geschorste middenvelders Ben Rienstra en Yuki Kobayashi moet missen. Olde Riekerink moet zelf het duel ook vanaf de tribune bekijken vanwege een schorsing. (FOX Sports)

​Ajax - sc Heerenveen, om 16.45 uur LIVE op FOX Sports 1