Milos Raonic (links) en Alexander Zverev
Milos Raonic (links) en Alexander Zverev - © Pro Shots

Raonic maakt einde aan aspiraties Zverev, Djokovic bereikt kwartfinale

21 januari 2019
Alexander Zverev is in de vierde ronde van de Australian Open gestrand. De als vierde geplaatste Duitser ging in drie sets onderuit tegen de als zestiende gerangschikte Canadees Milos Raonic: 1-6, 1-6, 6-7. Novak Djokovic bereikte de kwartfinale ten koste van de Rus Daniil Medvedev.

Zverev kwam nog nooit verder dan de derde ronde op de Australian Open. In de vier grandslamtoernooien is een kwartfinaleplek op Roland Garros (2018) de beste prestatie van de nummer vier van de wereld. Na zijn winst in de ATP Finals in november was de verwachting dat Zverev het op de Australian Open ook zou gaan bewijzen, maar hij ging hard onderuit.

Frustratie

Zverev begon de wedstrijd nota bene met een breken van de servicegame van Raonic, maar daar hield het mee op. De Canadees, opgebloeid na een periode van blessureleed, ramde de 21-jarige Duitser van de baan. Zverev kwam er niet aan te pas en uitte zijn frustratie in de tweede set door zijn racket aan diggelen te slaan.

Het leek de Duitser op te luchten, want hij begon zowaar beter te spelen in de derde set en wist er een tiebreak uit te slepen. Daar stokte zijn herstel en kon Raonic vertrouwen op zijn harde opslag. De als zestiende geplaatste Canadees won de tiebreak met 7-5.

Geconcentreerd

“Ik probeerde vooral heel geconcentreerd te blijven en dat lukte zeer goed. Ik speelde ongelooflijk goed, deed vrijwel alles goed”, zei de 28-jarige Canadees na zijn zege.

Zverev baalde stevig van zijn nederlaag. “Ik heb slecht gespeeld, vooral in de eerste twee sets. Mijn service liep niet. In de derde set liep het iets beter, maar het kwam te laat. Maar ach, het is een tenniswedstrijd, niet het einde van de wereld.”

Djokovic in vier sets door

Djokovic heeft de kwartfinale van de Australian Open bereikt. De nummer één van de wereld rekende in de vierde ronde in vier sets af met de Medvedev: 6-4, 6-7 (5), 6-2, 6-3.

De 31-jarige Djokovic is in Melbourne op jacht naar zijn zevende titel. De laatste keer dat hij de Australian Open won was in 2016.

In de kwartfinale stuit de Serviër op Kei Nishikori, die de Spanjaard Pablo Carreno Busta uitschakelde. De Japanner deed dat na een aanvankelijke achterstand van twee sets in de supertiebreak. (FOX Sports/ANP)