Viktor Arvidsson
Viktor Arvidsson - © Pro Shots

USA Update: Dubbelfeest bij Predators, record voor driepuntkoning Thompson

22 januari 2019
Het was maandag dubbelfeest voor Peter Laviolette van Nashville Predators. De 54-jarige hoofdcoach bereikte de mijlpaal van 600 overwinningen met een 1-4 zege bij Colorado Avalanche.

Laviolette werd de twintigste coach in de geschiedenis van de NHL die de 600 aantikte. John Tortorella (Columbus Blue Jackets) en Claude Julien (Montreal Canadiens) gingen hem dit seizoen voor.

De oud-speler heeft sinds mei 2014 het heft in handen in Nashville. Eerder was hij werkzaam als coach van New York Islanders, Carolina Hurricanes en Philadelphia Flyers.

De Predators konden bovendien wel weer eens een zege gebruiken, nadat de runner-up van de Central Division vier van de laatste vijf wedstrijden had verloren.

De bezoekers moesten in Colorado geduld hebben tot de tweede periode, maar toen was het ook meteen goed raak met twee treffers binnen anderhalve minuut. Nick Bonino maakte zijn honderdste goal in de NHL, waarna Viktor Arvidsson de 0-2 maakte met een heerlijke wraparound.

Alexander Kerfoot deed nog wat terug voor de Avalanche, maar Roman Josi en Ryan Ellis gooiden vervolgens de wedstrijd in het slot.

Record Thompson bij winnend Golden State

Golden State Warriors heeft in de NBA met duidelijk verschil gewonnen van Los Angeles Lakers. De titelverdediger deed dat met de cijfers 130-111.

Klay Thompson was met 44 punten, gemaakt in een tijdsbestek van 27 minuten, de topschutter van het duel. Met tien opeenvolgende driepunters zorgde hij bovendien voor een record in de NBA.

De Warriors hebben nu acht wedstrijden op rij gewonnen. De Lakers misten enkele belangrijke spelers door blessures, onder wie LeBron James. (FOX Sports/ANP)

Heerenveen neemt afscheid van Rojas

22 januari 2019
Heerenveen neemt afscheid van Rojas
Marco Rojas vertrekt per direct bij sc Heerenveen. De 27-jarige Nieuw-Zeelander stapt over naar het Deens Sønderjyske, waar hij een contract...