Heracles Almelo - FC Emmen
Heracles Almelo - FC Emmen - © FOXSports.NL

eDivisie update: Heracles start Xbox-seizoen voortvarend

22 januari 2019
Bryan Hessing (Heracles Almelo) is het seizoen op de Xbox in de eDivisie goed begonnen. Waar hij in het Playstation-seizoen nog met 5-1 verloor tegen het FC Emmen van Luuk Jans, wist hij nu aan het langste eind te trekken.

Heracles stond halverwege de tweede helft met 3-0 voor. Emmen kwam met een knappe goal nog terug naar 3-1, maar verder wist Luuk Jans niet in te lopen. Dat betekent dat FC Emmen twee goals moet goedmaken in de return op 29 januari.

Ajax boekt zakelijke overwinning

Dani Hagebeuk(Ajax) heeft lang uitgekeken naar dit moment. Hij speelt het Xbox-seizoen vanaf het begin en wil zijn titel van vorig jaar maar al te graag verdedigen. De eerste horde is de wedstrijd tegen Julian van den Berg, die namens De Graafschap in het Xbox-seizoen speelt. De druk ligt hoog omdat Dani Visser met ‘De Superboeren’ de titel op de Playstation wist te behalen.

In een tactische wedstrijd waarin beide ploegen goed verdedigden, wist Hagebeuk met Ajax de enige goal in de wedstrijd te maken.  Het werd 1-0 voor de Amsterdammers, alles ligt dus nog open voor de return volgende week.

Vitesse goed uit de startblokken

Paskie Rokus beleefde met Vitesse een zeer teleurstellend seizoen op de Playstation, hij twijfelde zelfs of hij wel mee wilde doen aan het Xbox-seizoen. Uiteindelijk besloot hij toch door te gaan en die keuze heeft tot nu toe goed uitgepakt. Hij won zijn eerste duel met 1-0 van Nick Cooiman, die de taken in het Xbox-seizoen heeft overgenomen van zijn broer Sandro. (FOX Sports)