Samenvatting AZ - Vitesse

AZ weer halvefinalist TOTO KNVB Beker na simpele zege op Vitesse

22 januari 2019
AZ heeft zich als eerste ploeg geplaatst voor de halve finales van de TOTO KNVB Beker. In het AFAS Stadion werd een zwak Vitesse gemakkelijk aan de kant gezet: 2-0.

De ploeg van trainer John van den Brom plaatst zich daarmee voor de vierde maal op rij voor de halve finales. 

De nummer vier (AZ) en vijf (Vitesse) van de Eredivisie maakten er in de eerste helft allerminst een spektakelstuk van. De kansen waren schaars, vooral Vitesse kreeg weinig klaargespeeld. Na een kwartier spelen was AZ-speler Oussama Idrissi dicht bij een treffer, maar hij vond Vitesse-doelman Eduardo op zijn weg.

Vlak voor rust werd het geduld van de fans in Alkmaar beloond met een doelpunt van Calvin Stengs. Jonas Svensson gaf de bal laag voor en vond Stengs in het strafschopgebied. De jonge aanvaller twijfelde niet en schoot overtuigend raak. 

Het spelbeeld bleef na de rust hetzelfde. AZ maakte het spel en Guus Til verdubbelde de voorsprong voor zijn ploeg. Vitesse had ook na de 2-0 weinig in de melk te brokkelen en kon niet terugkomen in de wedstrijd. Zo gaan de Alkmaarders de koker in voor de loting van de halve finales van de TOTO KNVB Beker.

Woensdag staan er met FC Twente - Willem II en Feyenoord - Fortuna Sittard twee kwartfinales op het programma. Ajax ontvangt donderdag sc Heerenveen om te bepalen wie de laatste halvefinalist wordt. (FOX Sports)