Karolina Pliskova
Karolina Pliskova - © ANP

Karolina Pliskova stunt met bizarre comeback tegen Serena Williams

23 januari 2019
Serena Williams heeft in de kwartfinales van de Australian Open tegen Karolina Pliskova een 5-1- voorsprong verspeeld en vier matchpoints verkwanseld. De Tsjechische won de partij: 6-4, 4-6, 7-5.

In de derde set leek Williams af te stevenen op een afgetekende zege, maar bij 5-1 begon Pliskova aan een opmerkelijke inhaalrace. Williams kreeg in totaal vier matchpoints, een in de zevende game, en drie bij 5-4, maar Pliskova wist deze weg te werken.

Vervolgens pakte ze de drie volgende games, waarbij Williams nog wel matchpoints wist te pareren. Bij de derde sloeg Williams in het net.

Bij haar eerste matchpoint klapte de linkervoet van Williams om en dat hinderde haar behoorlijk in de derde set. Bij winst had Williams kans gehad om haar 24ste grandslamtitel te pakken.

Pliskova, als zevende geplaatst, moet in de halve finale aantreden tegen de Japanse Naomi Osaka. De als vierde geplaatste Japanse had aan twee sets (6-4, 6-1) genoeg om Elina Svitolina uit Oekraïne te verslaan.

Osaka was de winnares van het laatste grandslamtoernooi voor de Australian Open, de US Open in september. Het is voor het eerst in een kwart eeuw dat een Japanse de halve finale haalt in Melbourne. (FOX Sports/ANP)