Lucas Pouille
Lucas Pouille - © ANP

Pouille stijgt tot ongekende hoogte Down Under, Djokovic door na opgave

23 januari 2019
Lucas Pouille heeft voor het eerst in zijn carrière de halve finales bereikt van een grand slam. De Fransman rekende in de kwartfinales van de Australian Open af met de Canadees Milos Raonic: 7-6, 6-3, 6-7, 6-4. In die halve finale speelt hij tegen Novak Djokovic, die de Japanner Kei Nishikori zag opgeven.

Pouille was bij zijn voorgaande deelnames in Melbourne zelfs nooit verder gekomen dan de eerste ronde, maar dit jaar is de veelzijdige Fransman niet te stuiten. Hij weerstond het servicegeweld van Raonic en nam na een aarzelende start het initiatief over in de partij.

De nummer 30 van de wereld had talrijke kansen om Raonic te breken en liet daarmee zien dat hij het beste van het spel had. Bij een stand van 5-4 in de vierde set benutte hij zijn derde matchpoint.

Pouille treft in de halve finale de Servische nummer 1 van de wereld. Djokovic hoefde niet heel diep te gaan in zijn kwartfinalepartij tegen Kei Nishikori. De Japanner, die in de voorgaande vier partijen drie keer een vijfsetter speelde, liet in de tweede set weten te veel last van een blessure te hebben. Hij werd tijdens de wedstrijd al behandeld voor hij uiteindelijk opgaf. Djokovic leidde op dat moment met 6-1, 4-1. (FOX Sports/ANP)