Mariano Rivera
Mariano Rivera - © ANP

USA Update: Yankees-legende Rivera als eerste ooit unaniem naar Hall of Fame

23 januari 2019
Een unieke toevoeging aan de honkbal Hall of Fame; de voormalige pitcher Mariano Rivera werd maandag de eerste speler ooit die unaniem werd ingestemd door de Baseball Writers' Association of America.

Oud-spelers Edgar Martinez, Roy Halladay en Mike Mussina werden eveneens opgenomen in het selecte gezelschap van honkballegendes.

Net als Rivera kwam Halladay ook voor het eerst in aanmerking voor de Hall of Fame. De oud-pitcher van Toronto Blue Jays en Philadelphia Phillies overleed in 2017 op 40-jarige leeftijd na een vliegtuigongeluk in de Golf van Mexico.

Unaniem

De naam van de in Panama geboren Rivera stond op alle 425 stembiljetten. Voor de uitverkiezing van de voormalige closer van New York Yankees had Ken Griffey Jr. het record in handen. Hij kreeg 437 van de 440 stemmen in 2016 (99.3%).

“Dit gaat mijn verbeelding te boven”, verklaarde Rivera. “Het is al een eer om in aanmerking te komen voor de Hall of Fame, maar om unaniem ingestemd te worden is ongelooflijk.”

Records

Rivera speelde tussen 1995 en 2013 voor de Yankees. De dertienvoudige All-Star heeft een reeks records achter zijn naam staan, waaronder de meeste saves in het reguliere seizoen (652) en beëindigde wedstrijden (952).

De relief pitcher kreeg speeltijd in 1.115 wedstrijden tijdens het reguliere seizoen, waarmee hij de vierde plaats op de eeuwige ranglijst inneemt. (FOX Sports)