eDivisie
eDivisie - © FOXSports.NL

eDivisie update: Topper tussen PSV en PEC eindigt onbeslist

23 januari 2019
Ali Riza Aygün van PSV en Tony Kok van PEC Zwolle hebben gelijk gespeeld. Het duel was een tactisch schaakspel dat uiteindelijk geen winnaar heeft opgeleverd.

De wedstrijd stond te boek als een topper in de eDivisie. Zowel Aygün als Kok zijn spelers die bij de beste van de wereld horen. PEC Zwolle stond een maand geleden ook nog in de Playstation-finale van de eDivisie.

Beide spelers bleken tijdens de wedstrijd zeer aan elkaar gewaagd. PSV kwam nog op een 1-0 voorsprong maar Tony Kok wist dit namens PEC recht te trekken door vlak na rust de gelijkmaker binnen te knikken. Op 30 januari volgt de return, waarin de punten worden verdeeld.

AZ boekt nipte overwinning op FC Utrecht

Het Xbox-seizoen is goed begonnen voor Melvin Boere van AZ. De eSporter van de Alkmaarders won in een amusante wedstrijd tegen Danny Hazebroek van FC Utrecht met 3-2.

AZ kwam tot twee keer toe op voorsprong, Utrecht wist steeds terug te komen in de wedstrijd. Halverwege de tweede helft maakte Boere de 3-2, dit bleek één goal te veel voor Hazebroek. De Utrechters moeten in de return van volgende week een achterstand zien goed te maken.

Heerenveen zakelijk langs ADO

Floris Jorna had aan één goal genoeg om te winnen van ADO Den Haag. De Friezen kwamen al vroeg op voorsprong, in het restant van de wedstrijd stond de verdediging van Heerenveen als een huis. Zo eindigde de wedstrijd in 1-0 voor Jorna. (FOX Sports)