Phillipe Sandler
Phillipe Sandler - © Pro Shots

Basisdebuut Sandler bij zakelijke overwinning City

23 januari 2019
Manchester City staat in de finale van de League Cup. Dat was na de 9-0 in Manchester tegen Burton Albion, dat uitkomt in de League One, het derde Engelse profniveau, al duidelijk.

Woensdag werd het officieel en won City ook de uitwedstrijd, deze keer met slechts 1-0. De Nederlandse verdediger Phillipe Sandler mocht voor het eerst starten in de ploeg van trainer Pep Guardiola.

De 21-jarige Sandler maakte vorig jaar de overstap van PEC Zwolle naar de regerend kampioen van Engeland. In de FA Cup begin deze maand maakte Sandler zijn debuut als invaller. Daarna kreeg hij geen speelminuten meer tot aan woensdag in Burton Upon Trent.

Guardiola liet de jonge centrale verdediger de hele wedstrijd staan. Sandler zag hoe de Argentijnse spits Sergio Agüero in de 26ste minuut de score over twee wedstrijden op 10-0 zette.

De 'Citizens' wonnen het tweede bekertoernooi vorig jaar en spelen dit jaar in de finale tegen Chelsea of Tottenham Hotspur. De Spurs verdedigen donderdag bij Chelsea een 1-0 voorsprong. (ANP)