Daniel Sprong scoort voor de Ducks

USA Update: Anaheim Ducks verliest ondanks goal Daniel Sprong

24 januari 2019
Anaheim Ducks heeft woensdag met 5-1 verloren in de NHL. St. Louis Blues was ondanks de openingsgoal van Daniel Sprong te sterk voor de ploeg van de Nederlander.

De Ducks schoten uit de startblokken en zagen Sprong fraai scoren. Daar bleef het echter bij voor de ploeg, die ondanks de slechte resultaten van de laatste maand nog steeds uitzicht heeft op play-offdeelname.

Vladimir Tarasenko, Zach Sanford, Oskar Sundqvist, Tyler Bozak en Sammy Blais waren trefzeker voor de Blues, die onder de Ducks geklasseerd staan.

Met de All-Star Game op het programma, kan Sprong het de komende dagen rustigaan doen. De eerstvolgende wedstrijd van de Ducks is op 2 februari bij Winnipeg Jets.

Record Harden 

Op James Harden staat momenteel geen maat in de NBA. De 29-jarige vedette van Houston Rockets gooide in Madison Square Garden tegen New York Knicks liefst 61 punten bij elkaar, een clubrecord. Harden, die ook nog eens vijftien rebounds pakte, bezorgde de Rockets daarmee ook weer een overwinning: 114-110.

De Amerikaan, ook bekend vanwege zijn indrukwekkende baard, heeft nu in 21 wedstrijden op rij minstens 30 punten gemaakt. Zo'n lange serie wist in het verleden alleen de illustere Wilt Chamberlain drie keer neer te zetten. Het record staat op 65 wedstrijden op rij, uit het seizoen 1961-1962.

De Rockets keken in New York met nog 20 seconden op de klok nog tegen een achterstand aan, maar dankzij een driepunter van Eric Gordon en een dunk van uitblinker Harden pakte de uitploeg de winst. Met 61 punten evenaarde hij Kobe Bryant, die in 2009 namens LA Lakers ook 61 punten wist te maken tegen de Knicks in Madison Square Garden (FOX Sports)

Gerelateerd