Jaey Daalhuisen baalt van het verlies
Jaey Daalhuisen baalt van het verlies - © FOXSports.NL

eDivisie update: FC Groningen sterkste in topper tegen Feyenoord

24 januari 2019
Nick den Hamer van FC Groningen heeft gewonnen van Feyenoorder Jaey Daalhuisen. In een spannende wedstrijd trok Den Hamer aan het langste eind: 1-2.

FC Groningen en Feyenoord werden voorafgaand aan het Xbox-seizoen gezien als de grote favorieten van Poule C. In een spannend duel trokken de Groningers uiteindelijk aan het langste eind.

Feyenoord kwam na een half uur nog wel op voorsprong door de Braziliaanse Ronaldo, maar nog voor rust werd de stand gelijk getrokken door een weergaloos doelpunt van Cristiano Ronaldo. Diezelfde Ronaldo bepaalde tien minuten na rust de eindstand op 1-2 in het voordeel van FC Groningen.

Excelsior en Willem II in evenwicht

Levy Frederique (Excelsior) en Viri Sital (Willem II) hebben gelijk gespeeld. In de heenwedstrijd bleven beide ploegen steken op 1-1. Na twintig minuten opende Eusebio de score namens Excelsior, maar die voorsprong werd tien minuten later weggepoetst door Lionel Messi namens de Tilburgers.

Fortuna wint nipt van NAC

In een duel waar de kansen gering waren was een rake kopbal van Ronaldo namens Fortuna Sittard genoeg voor de overwinning: 1-0. Daarmee is Renzo Oemrawsingh gedeeld koploper, samen met Nick den Hamer. Menno Bouhuijzen van NAC Breda wacht nog steeds op de eerste punten van dit eDivisie-seizoen. (FOX Sports)