Giovanni van Bronckhorst pakt de landstitel met Feyenoord
Giovanni van Bronckhorst pakt de landstitel met Feyenoord - © Pro Shots

Giovanni van Bronckhorst: Prijzenpakker bij Feyenoord

24 januari 2019
De wegen van Giovanni van Bronckhorst en Feyenoord scheiden aan het eind van dit seizoen. De trainer kende een soms roerige maar zeer succesvolle periode als trainer in Rotterdam. Een overzicht.

23 maart 2015

Feyenoord maakt bekend dat Giovanni van Bronckhorst na het seizoen Fred Rutten zal opvolgen als hoofdtrainer. Rutten, die het seizoen daarvoor het stokje had overgenomen van Ronald Koeman, zou zijn contract aan het eind van het jaar niet verlengen. 

17 mei 2015

Feyenoord neemt op de laatste dag van het seizoen afscheid van Rutten, nadat de Rotterdammers in de laatste vier duels van de competitie slechts één punt pakken. Van Bronckhorst wordt vervroegd naar voren geschoven en mag met Feyenoord de play-offs in. Maar ook de nieuwe hoofdtrainer krijgt het met de geplaagde ploeg niet voor elkaar om succes te boeken: Feyenoord sneuvelt over twee wedstrijden tegen sc Heerenveen.

Giovanni van Bronckhorst maakt zijn debuut als hoofdtrainer | FOXSports.NL
 

14 februari 2016

Het eerste seizoen van Van Bronckhorst als hoofdtrainer verloopt wisselvallig. Tussen december en februari incasseert Van Bronckhorst met Feyenoord zeven competitienederlagen op rij, een negatief clubrecord. De hulp van Dick Advocaat wordt ingeroepen. Met behulp van adviseur Advocaat weet Van Bronckhorst Feyenoord weer op het juiste pad te krijgen. De rest van dat seizoen verliezen de Rotterdammers geen wedstrijd meer en eindigen in de Eredivisie als derde.

Van Bronckhorst en Advocaat | FOXSports.NL


24 april 2016

Giovanni van Bronckhorst leidt Feyenoord naar de eerste prijs in jaren. Voor het eerst sinds 2008 mogen de Rotterdammers zich weer winnaar van de TOTO KNVB Beker noemen. De Rotterdammers verslaan FC Utrecht in de finale met 2-1.

 

Feyenoord pakt eerste KNVB Beker onder Van Bronckhorst | Pro Shots


14 mei 2017

De kroon op de carrière van Van Bronckhorst. De trainer wint met Feyenoord,  na het hele seizoen bovenaan te hebben gestaan, de landstitel in de Eredivisie. Dankzij een hattrick van Dirk Kuijt in de kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo (3-0) staat Feyenoord na achttien jaar weer eens met de schaal op de Coolsingel. 

Feyenoord kampioen van Nederland 2016-2017 | Pro Shots


5 augustus 2017

Feyenoord begint het seizoen na de landstitel direct met nog een prijs. Bekerwinnaar Vitesse wordt in de strijd om de Johan Cruijff Schaal na strafschoppen verslagen. 

Feyenoord wint Johan Cruijff Schaal | Pro Shots
 

22 april 2018

Feyenoord pakt voor de tweede keer in drie jaar de TOTO KNVB Beker. De Rotterdammers winnen in de finale overtuigend van AZ en staan opnieuw met een prijs op de Coolsingel. 

Feyenoord wint opnieuw de KNVB Beker | Pro Shots
 

4 augustus 2018

Van Bronckhorst mag de vijfde prijs bijschrijven. Bekerwinnaar Feyenoord verslaat landskampioen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal na strafschoppen. 

Feyenoord pakt Johan Cruijff Schaal na zege op PSV | Pro Shots
 

De succesvolste trainer in jaren kan voor hij vertrekt nog een trofee toevoegen aan zijn prijzenkast. Feyenoord bereikte woensdag de halve finales van de TOTO KNVB Beker.