Samenvatting Ajax - sc Heerenveen

Ajax plaatst zich met gemak voor halve finale TOTO KNVB Beker

24 januari 2019
Ajax heeft zich als laatste ploeg geplaatst voor de halve finales van de TOTO KNVB Beker. De Amsterdammers wonnen in de eigen Johan Cruijff Arena met 3-1 van sc Heerenveen.

Afgelopen zondag stonden beide ploegen ook al in de Eredivisie tegenover elkaar. Toen eindigde de wedstrijd in een spectaculaire 4-4. Deze keer hadden de Friezen maar weinig in de pap te brokkelen. 

De wedstrijd werd overigens zonder VAR gespeeld. Door een storing kon er geen verbinding worden gemaakt tussen Zeist en Amsterdam, waardoor besloten werd de wedstrijd zonder de videoscheidsrechter af te werken.Basisplaats Magallán

Ajax begon met een aantal wijzigingen aan de bekerwedstrijd. Zo stond de herstelde André Onana weer onder de lat. Wat tegelijkertijd betekende dat Kostas Lamprou weer genoegen moest nemen met een plek op de bank. Lisandro Magallán kreeg zijn eerste basisplaats en ook Klaas-Jan Huntelaar mocht weer vanaf het startsignaal beginnen.


Voor Ajax werd het een aangenamer avondje dan afgelopen zondag. Na drie minuten lag de eerste bal al achter doelman Warner Hahn. Noussair Mazraoui, die later in de eerste helft geblesseerd uitviel, schoof beheerst de 1-0 binnen. Het was gelijk de 100ste goal van de Ajacieden in alle competities dit seizoen. Na dik een kwartier spelen scoorde Donny van de Beek de tweede Ajax-goal. De middenvelder kreeg de bal op zijn hand, maar de goal werd toch goedgekeurd. Voor rust maakte Van de Beek ook de 3-0.

Lammers mist strafschop

sc Heerenveen had amper iets in te brengen tot Rasmus Kristensen zes minuten voor tijd de bal zomaar in de voeten van Pelle van Amersfoort schoot. De middenvelder van Heerenveen maakte dankbaar gebruik van het cadeautje en krulde fraai raak. De wedstrijd werd helemaal spannend toen nota bene Magallán een penalty weggaf. Lammers legde aan, maar zag Onana uitstekend redding brengen.

Zo gaat Ajax komende zaterdag de koker in voor de loting van de halve finales. Feyenoord, Willem II en AZ plaatsten zich eerder al voor de laatste vier. Rond de klok 22.00 uur wordt er komende zaterdag geloot in de Eretribune (FOX Sports)