Samenvatting VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen

Bosz pakt eerste Leverkusen-zege bij Wouts Wolfsburg

26 januari 2019
Peter Bosz heeft zijn eerste overwinning geboekt als trainer van Bayer Leverkusen. Bij het Wolfsburg van Wout Weghorst voerde Leverkusen een galavoorstelling op waarin het 'slechts' drie keer scoorde: 0-3.

Al in de eerste helft had het team van Bosz ruim afstand kunnen nemen van Wolfsburg, maar Karim Bellarabi was drie niet scherp genoeg voor het doel in het eerste half uur. Bovendien had de aanvaller pech dat één van zijn doelpogingen tegen de lat belandde. Nu bleef de schade voor Wout Weghorst en Wolfsburg beperkt tot een benutte penalty van Kai Havertz vlak voor rust.

In de tweede helft bleef Leverkusen het doel van de thuisploeg bestoken en nu leidde dat wel vroeg tot een goal. Kevin Volland joeg de bal met rechts in de korte hoek. In de slotfase mocht Julian Brandt ook nog de 0-3 binnenlopen op aangeven van Bellarabi.

Koploper Borussia Dortmund bleef ook foutloos en versloeg Hannover 96 in eigen huis met 5-1. Oud-Feyenoorder Jean-Paul Boëtius droeg bij aan een 2-1 zege van Mainz 05 tegen 1. FC Nürnberg. Borussia Mönchengladbach, dat tegen FC Augsburg speelde, verbrak een clubrecord door voor de twaalfde keer op rij thuis te winnen: 2-0. TSG Hoffenheim haalde uit bij SC Freiburg: 2-4. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand