Jurrie Koolhof
Jurrie Koolhof - © ANP

Oud-international Koolhof (59) overleden

28 januari 2019
Oud-international Jurrie Koolhof is maandag op 59-jarige leeftijd overleden. Dat maakte FC Groningen bekend, de club waarvoor hij sinds 2009 als scout werkte. De oud-profvoetballer en voormalig trainer was al geruime tijd ziek.

Koolhof bouwde als trefzekere spits van SC Veendam, Vitesse, PSV, FC Groningen en De Graafschap een mooie staat van dienst op. De Groninger maakte bijna tweehonderd doelpunten in het betaalde voetbal. Als PSV'er speelde Koolhof in de jaren 80 vijf interlands voor Oranje, zonder te scoren.

De spits vierde in zijn Eindhovense periode twee landstitels, in 1986 en 1987, maar stond door een zware knieblessure ook lang aan de kant. Na zijn actieve carrière werkte hij jarenlang bij De Graafschap als hoofd van de jeugdopleiding en als hoofdtrainer. Koolhof had als trainer ook FC Emmen (assistent), AGOVV Apeldoorn, FC Dordrecht, MVV en SC Cambuur onder zijn hoede.

De twee zoons van Koolhof zijn als topsporter actief. Dean Koolhof voetbalt bij Helmond Sport, Wesley Koolhof tennist. Maandagavond in de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tussen Cambuur en Go Ahead Eagles wordt een minuut stilte gehouden. Ook De Graafschap en FC Groningen houden voor hun komende competitiewedstrijd een minuut stilte voor de oud-international. Er worden ook rouwbanden gedragen door de spelers van de clubs. (FOX Sports/ANP)