Van Persie twijfelt: "In mijn hart wil ik nog vijf jaar blijven voetballen"

Van Persie Sportpersoonlijkheid van het Jaar

28 januari 2019
Feyenoorder Robin van Persie is door de Nederlandse Sport Pers uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar. De spits van de Rotterdamse club kreeg de bijbehorende prijs uit handen van commentator Theo Reitsma tijdens een gala op nationaal sportcentrum Papendal.

De NSP is de beroepsorganisatie voor ongeveer 650 sportjournalisten en -fotografen. Het bestuur had wielrenner Tom Dumoulin en turner Epke Zonderland ook gekandideerd, maar koos voor Van Persie, die bezig is aan zijn laatste jaar als profvoetballer.

De topschutter komt in het rijtje Arjen Robben (2014), Max Verstappen (2015), Sven Kramer (2016) en Annemiek van Vleuten (2017), die eerder werden uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar.

In het juryrapport staat: "Vooral in de laatste jaren is Robin een ware ambassadeur van Oranje en zijn clubs geweest. Hij heeft ook in dat opzicht Feyenoord bij de hand genomen, zonder zijn mening te verloochenen. In gesprek met journalisten straalt hij rust en klasse uit." (FOX Sports/ANP)