eDivisie
eDivisie - © FOXSports.NL

PEC wint topper van PSV

30 januari 2019
Tony Kok heeft laten zien ook in het Xbox-seizoen weer bij de beste spelers te horen. Hij won met PEC Zwolle de topper tegen Ali Riza Aygün van PSV. Nadat de eSporters elkaar vorige week nog in balans hielden, ging PEC er nu met de winst vandoor.

PEC wist al snel op voorsprong te komen door middel van het handelsmerk van Tony Kok. Het is niet voor het eerst in de eDivisie dat hij een voorzet op uitstekende wijze binnen knikt. Uiteindelijk betekende een blunder van de keeper van PSV een 2-0 voorsprong voor PEC, dat dus drie belangrijke punten pakt tegen de Eindhovenaren.

AZ boekt knappe overwinning

In een spannend duel tussen FC Utrecht en AZ heeft Melvin Boere de drie punten binnen weten te slepen voor de Alkmaarders. De heenwedstrijd had AZ al nipt gewonnen met 3-2, in de return wist Danny Hazebroek dit niet meer goed te maken.

Utrecht wist nog wel razendsnel op voorsprong te komen, maar door een blunder in de verdediging bij Hazebroek kon AZ vlak na het openingsdoelpunt langszij komen. Een knappe goal halverwege de tweede helft bezorgt AZ uiteindelijk de overwinning.

Heerenveen heeft genoeg aan remise

Omdat Floris Jorna in de heenwedstrijd met 1-0 had gewonnen van ADO Den Haag, had hij nu genoeg aan een gelijkspel om drie punten bij te schrijven op de ranglijst. De club uit Den Haag kwam nog op 1-0 voorsprong en wist dat lang vast te houden, maar een foutenfestijn van ADO wist Heerenveen uiteindelijk af te straffen: 1-1.

Over twee wedstrijden is Jorna met Heerenveen de sterkste, 2-1 in het voordeel van de Friezen. (FOX Sports)