Jaey Daalhuisen en Nick den Hamer
Jaey Daalhuisen en Nick den Hamer - © FOXSports.NL

eDivisie update: FC Groningen in blessuretijd langs Feyenoord

31 januari 2019
Nick den Hamer (FC Groningen) is het Xbox-seizoen uitstekend begonnen. Over twee duels werd Jaey Daalhuisen (Feyenoord) in extremis verslagen (5-4).

Het heenduel werd in het voordeel van FC Groningen beslist (2-1). In de terugwedstrijd had Den Hamer echter meer moeite met het Feyenoord van Daalhuisen. Lange tijd leek het erop dat de confrontatie in een gelijkspel zou eindigen, maar daar bracht Neymar met een kopbal in blessuretijd verandering in (3-3). Zo kwam de totaalscore na twee wedstrijden op 5-4 in het voordeel van Den Hamer. 

Excelsior boekt nipte zege op Willem II

Ook het Excelsior van Levy Frederique is het Xbox-seizoen gestart met een overwinning. Viri Sital (Willem II) werd over de twee wedstrijden met slechts een doelpunt verschil verslagen (3-2).

Nadat Frederique en Sital in de eerste wedstrijd gelijkspeelden (1-1), trok de eSporter van Excelsior in het tweede duel aan het langste eind. Lionel Messi bezorgde de Rotterdammers vijf minuten voor tijd de bevrijdende 1-2. 

Fortuna Sittard veel te sterk voor NAC Breda

Renzo Oemrawsingh (Fortuna Sittard) liet geen spaan heel van Menno Bouhuijzen (NAC Breda). Over twee duels waren de Limburgers met 6-1 te sterk voor de formatie van Bouhuijzen.

Thuis wist Fortuna met minimale cijfers te winnen (1-0), maar in de return was er een duidelijk klassenverschil merkbaar tussen beide eSporters (1-5). Oemrawsingh is met zijn Fortuna koploper in groep C na de eerste speelronde. (FOX Sports)