KNVB Bondsbureau
KNVB Bondsbureau - © ANP

KNVB meldt bijna record met 149 transfers

1 februari 2019
De KNVB heeft in de winterse transferperiode die donderdag afliep 149 profspelers overgeschreven naar een andere club.

Dat is bijna een evenaring van het record. Alleen in de winter van 2017 waren er meer transfers (151) dan tijdens deze periode.

In de laatste 24 uur van de transferperiode maakten 32 spelers een transfer van, of naar, een Nederlandse betaaldvoetbalclub. Dit betekent ook geen nieuw record. In 2017 werden namelijk 59 transfers geregistreerd op Deadline Day.

Van de 149 spelers die wisselden van club, lieten 41 spelers Nederland achter zich voor een buitenlands avontuur. Nederland verwelkomt daarentegen 39 nieuwe spelers. Binnen de landsgrenzen wisselden 69 spelers van club. FC Dordrecht was het meest actief in deze transferperiode en haalde zeven nieuwe spelers binnen.

Rustig bij top 3

De grote drie clubs hielden zich tamelijk rustig. Ajax verkocht weliswaar Frenkie de Jong voor een recordbedrag van 86 miljoen euro (inclusief bonussen) aan FC Barcelona, maar die transfer wordt pas na dit seizoen van kracht. De Amsterdammers kochten wel de Argentijn Lisandro Magallán en verhuurden zes spelers aan andere clubs.

Feyenoord sloeg op de laatste dag van de transferperiode nog toe door Cuco Martina van Everton te huren. Bij PSV kwamen er geen spelers bij. De landskampioen verkocht wel Nicolas Isimat-Mirin aan het Turkse Besiktas. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd