eDivisie
eDivisie - © FOXSports.NL

eDivisie update: Den Hamer verkeert met Groningen in uitstekende vorm

7 februari 2019
Nick den Hamer (FC Groningen) heeft wederom van zich doen spreken in de eDivisie. De Trots van het Noorden weet de laatste weken te imponeren met het spel dat op de mat wordt gelegd. Het duel met Levy Frederique van Excelsior won hij met ruime cijfers.

Al in de eerste helft stonden de Groningers met 3-0 voor. In het tweede bedrijf kwam Excelsior enigszins terug in de wedstrijd door de 3-1 te maken. Uiteindelijk deelde Den Hamer de genadeklap uit door hard uit te halen in de korte hoek: 4-1.

Feyenoord boekt degelijke winst

Jaey Daalhuisen heeft namens Feyenoord met een verschil van twee goals kunnen winnen van NAC Breda. Menno Bouhuijzen, de cultheld van de eDivisie, heeft ondanks de aanwezigheid van NAC-speler Rosheuvel in zijn team geen stunt weten te realiseren.  

Al vroeg in de wedstrijd kwam Feyenoord op een 1-0 voorsprong, de Rotterdammers zijn eigenlijk geen moment in de wedstrijd in problemen geweest. In het tweede bedrijf scoorde Daalhuisen op een vrijwel identieke wijze, hij krulde de bal vanaf randje zestienmetergebied in de verre hoek: 2-0.

Fortuna wint weer

In een duel dat zeer lang in evenwicht bleef heeft Renzo Oemrawsingh met Fortuna aan het langste eind getrokken. Tegenstander Viri Sital (Willem II) staat ondanks goed spel weer met lege handen. De winnende treffer viel in de slotfase van de wedstrijd. Een heerlijk timed-finishing schot van Fortuna belandde in de bovenhoek.

De Tricolores moeten in de return zien effectiever met de kansen om te gaan, als er weer geen punten worden gepakt wordt het een lastige opgave om door te gaan. (FOX Sports)