Het basisdebuut van Justin Hoogma bij St. Pauli is in mineur geëindigd. De Nederlander startte voor het eerst namens de 2. Bundesliga-club, maar kreeg in de topper tegen 1. FC Köln vier doelpunten om zijn oren: 4-1.

Op voorhand was de wedstrijd tegen St. Pauli en 1. FC Köln een heuze kraker in de 2. Bundesliga. De winnaar van het duel zou op de tweede plaats op de ranglijst terecht komen. Deze plek geeft recht op directe promotie naar de Bundesliga.

Na zijn debuut vorige week in het duel van St. Pauli met Union Berlin, begon Hoogma, ex-speler van Heracles Almelo en huurling van TSG Hoffenheim, vrijdagavond voor het eerst in de basis.

De centrale verdediger zag dat John Cordoba na ruim een halfuur de score opende. Goalgetter Alexander Meier, die de geblesseerde Henk Veerman opnieuw in de punt van de aanval verving, maakte nog voor rust gelijk. 1-1 bleek ook de ruststand, maar 1. FC Köln tapte in het tweede bedrijf uit een ander vaatje.

Cordoba scoorde de 2-1 en daarna ook de 3-1, waardoor hij zijn hattrick completeerde. Het slotakkoord was voor Simon Terodde, die met zijn goal alweer voor zijn 23ste competitietreffer van het seizoen aantekende.

Door de zege van 1. FC Koln, zijn de Duitsers de nieuwe nummer twee in de 2. Bundesliga. St. Pauli zakt een plaats en is nu nummer drie. Deze plek geeft aan het eind van de rit recht op play-offvoetbal voor promotie naar de hoogste voetbaldivisie in Duitsland. (FOX Sports)