Samenvatting NAC Breda - AZ

Til drukt NAC namens AZ dieper in de problemen

8 februari 2019
Guus Til heeft zich ontpopt tot de grote man voor AZ op bezoek bij NAC Breda. De middenvelder zette AZ op een 0-2 voorsprong, waarna Albert Gudmundsson zorgde voor het slotakkoord: 0-3.

Bij AZ startte Bjørn Johnsen in de basis, de spits verving de geblesseerde Mats Seuntjens. Seuntjens liep vorige week een lichte hersenschudding op na een botsing met teamgenoot Oussama Idrissi in de wedstrijd tegen FC Emmen. NAC begon de wedstrijd tegen de Alkmaarders in de wetenschap dat de voorgaande zes Eredivisie-duels met AZ verloren gingen. Die reeks wordt met de nederlaag met een duel verlengd. 

In het Rat Verlegh Stadion had NAC Breda weinig in de melk te brokkelen. Het duurde een half uur voordat AZ via Til het overwicht wist om te zetten in een doelpunt. De 21-jarige Til werkte een voorzet van rechtsback Jonas Svensson binnen. Tien minuten na rust was het weer Til die het net vond, dit keer na een mooie actie en steekpass van Calvin Stengs. In de slotfase gooide Albert Gudmundsson de wedstrijd met de 0-3 definitief in het slot.

Voor NAC worden de problemen alsmaar groter. De ploeg van Mitchell van der Gaag staat met zestien punten twee punten achter op De Graafschap, dat zaterdag op bezoek gaat bij Feyenoord. AZ is op zijn beurt datzelfde Feyenoord genaderd tot twee punten en vindt zichzelf terug op de vierde plek. (FOX Sports)