Samenvatting Mainz 05 - Bayer Leverkusen

Uitblinker Brandt helpt Bosz aan ruime zege op Boëtius

8 februari 2019
Peter Bosz heeft met zijn Bayer Leverkusen de derde zege op rij geboekt in de Bundesliga. Tegen het Mainz 05 van Jean-Paul Boëtius klaarde Die Werkself al voor rust de klus: 1-5. Julian Brandt was de grote man.

De wedstrijd was amper begonnen of Leverkusen stond al op voorsprong. Linksback Wendell was het eindstation na een vlotlopende aanval: 0-1. Diezelfde Wendell had een negatieve hoofdrol bij de gelijkmaker van Mainz 05. De Braziliaan lette niet goed op bij een corner en Robin Quaison tikte simpel binnen: 1-1.

Mainz 05, waar Boëtius in de basis begon, zette hoog druk, maar Leverkusen speelde er door een uitblinkende Julian Brandt en Kai Havertz goed doorheen. Laatstgenoemde, die vorige week nog geblesseerd uitviel tegen Bayern München (3-1), zorgde na twintig minuten voor de voorsprong voor Leverkusen. Brandt had een fraaie actie in huis, bediende de jeugdinternational, die dito afrondde: 1-2.

Brandt was opnieuw bepalend bij de 1-3. De Duitser rondde een knappe combinatie goed af: Een paar minuten voor de thee zorgde Karim Bellarabi voor de 1-4 ruststand. Opnieuw was Brandt de aangever en de rechtsbuiten kwam op het scorebord na een diagonaal schot.

De tweede helft was een kleine twintig minuten onderweg, toen Bayer Leverkusen weer het doel vond. Brandt speelde zich knap vrij, ging de een-twee aan en tekende zelf aan voor zijn tweede doelpunt van de avond: 1-5.

Twintig minuten voor tijd zat de wedstrijd voor Boëtius erop, de Nederlander werd gewisseld. Gescoord werd er niet meer, waardoor Leverkusen zich na de zege op Mainz 05 op de vijfde plaats op de Bundesliga-ranglijst bevindt. Deze plek geeft aan het eind van het seizoen recht op Europees voetbal. Zaterdag komen de concurrenten van Bosz en consorten in actie. (FOX Sports

Gerelateerd

Stand