David Beckham
David Beckham - © Pro Shots

USA Update: LA Galaxy eert Beckham met standbeeld

9 februari 2019
Los Angeles Galaxy zet David Beckham voor de start van het nieuwe seizoen in het zonnetje. De club uit de MLS eert de voormalige sterspeler met een standbeeld voor het eigen Dignity Health Sports Park-stadion.

Het beeld wordt op 2 maart voor de aftrap van de seizoensouverture van LA Galaxy tegen Chicago Fire onthuld. Naar verwachting is Beckham zelf ook aanwezig bij het eerbetoon.

Beckham arriveerde in 2007 in Los Angeles. De voormalige middenvelder van Manchester United en Real Madrid hielp het team aan twee landskampioenschappen in 2011 en 2012. Hij speelde in totaal 122 wedstrijden voor LA Galaxy, waarin hij negentien keer trefzeker was.

De oud-aanvoerder van Engeland werd tijdens zijn jaren in Californië twee keer verhuurd aan AC Milan. Hij sloot zijn carrière uiteindelijk af bij Paris Saint-Germain in 2013.

Beckham is niet de eerste (oud-)speler die een beeld krijgt, waarbij de een wat beter gelukt is dan de ander. Zo werd een buste van Cristiano Ronaldo bij het vliegveld van Madeira vervangen, nadat de eerste versie veel hoon opleverde. (FOX Sports)

Cristiano Ronaldo | ANP