Daniel Sprong (midden)
Daniel Sprong (midden) - © ANP

USA Update: Ducks en Sprong nemen afscheid van coach, Lions geen zin in Hard Knocks

12 februari 2019
Anaheim Ducks heeft na een dramatische serie afscheid genomen van coach Randy Carlyle. De club van Daniel Sprong maakt het seizoen af met algemeen directeur Bob Murray als interim-coach.

Carlyle was bezig aan zijn tweede periode bij de Ducks. De voormalige speler stond aan het roer tussen 2005 en 2011 en werd in 2016 opnieuw aangesteld. Hij veroverde de Stanley Cup met Anaheim in het seizoen 2006-2007.

De Ducks zitten de laatste maanden in een negatieve spiraal. De ploeg ging medio december nog aan de leiding in de Pacific Division met negentien zeges in 35 wedstrijden. Sindsdien won de formatie slechts twee van de 21 wedstrijden.

De laatste zeven duels gingen met grote cijfers verloren, waardoor Anaheim is afgezakt naar de laatste plaats in de divisie én de Western Conference.

Vanwege de teleurstellende reeks heeft Sprong nog maar weinig plezier gehad in Californië. De 21-jarige Amsterdammer werd op 3 december opgepikt bij Pittsburgh Penguins.

Detroit Lions geen zin in Hard Knocks

Detroit Lions hoopt dat de club voor aanvang van het komende seizoen niet aan de beurt is voor Hard Knocks. De realityserie van HBO wordt in samenwerking met de NFL gemaakt en de bond kan een club aanwijzen bij gebrek aan vrijwilligers.

Detroit is een van de vijf kandidaten om dit jaar aangewezen te worden voor de serie, die een kijkje achter de schermen geeft tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De kijker krijgt inzicht in het wel en wee van de formatie en de persoonlijke levens van de spelers en de staf.

De Lions hebben echter geen trek in pottenkijkers en proberen de beleidsmakers richting Oakland Raiders van coach Jon Gruden te sturen. “Ik denk dat Gruden een uitstekende keuze zou zijn voor die show”, verklaarde Lions-coach Matt Patricia bij ESPN. “Met alles wat er gaande is bij de Raiders zou dit fantastische TV opleveren.”

Algemeen directeur Bob Quinn voegde toe dat zij altijd iets proberen te leren van de TV-serie, als ze tegen het bewuste team spelen. Volgens Quinn analyseren andere teams, inclusief Super Bowl-winnaar New England Patriots, eveneens de afleveringen van de serie.

“Het gaat om winnen of verliezen. Wij zijn voorzichtig met wat wij achter gesloten deuren doen, dus dat speelt zeker mee.”

Voor aanvang van het afgelopen seizoen was de blik van Hard Knocks gericht op Cleveland Browns en coach Hue Jackson.

Bekijk hier alle afleveringen van Hard Knocks met Cleveland Browns.

Na een slechte start van de jaargang werd Jackson op straat gezet, waarna Cleveland het seizoen afsloot als nummer drie van de AFC North. (FOX Sports)