Joe Flacco
Joe Flacco - © ANP

USA Update: Joe Flacco naar Denver, Ducks danken debuterende doelman

14 februari 2019
Joe Flacco verhuist van Baltimore Ravens naar Denver Broncos. De 34-jarige quarterback was in Baltimore op een zijspoor beland na de komst van Lamar Jackson en krijgt nu een nieuwe kans onder het bewind van Hall of Famer John Elway. In de NHL won Anaheim Ducks met de Nederlander Daniel Sprong dankzij een doelman die een droomdebuut beleefde.

Flacco was elf seizoenen actief in Baltimore, haalde zeven keer de play-offs en won een Super Bowl waarin hij werd uitgeroepen tot MVP. De laatste jaren ging het echter minder voorspoedig voor de inmiddels 34 jaar oude quarterback. Hij kampte veel met blessures en wist zelden meer het niveau te halen van zijn Super Bowl-jaar. Hij begon nog wel als starter in 2018, maar verloor mede door een heupblessure zijn plaats aan rookie Lamar Jackson. 

Erfenis Manning

In Denver krijgt Flacco een kans om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Denver Broncos was op zoek naar een andere quarterback na een teleurstellend jaar met Case Keenum. General manager John Elway, zelf een legendarische NFL-quarterback, slaagde er de afgelopen jaren niet in om de erfenis van Peyton Manning in te vullen. Na slechte jaren met Brock Osweiler, Trevor Siemian, Paxton Lynch en Keenum mag Flacco proberen het team weer naar de play-offs te brengen.

Baltimore Ravens krijgt een keuze in de vierde ronde van de draft terug van Denver Broncos en is af van een grote salarispost. Verdere details over de deal worden nog niet bekend gemaakt tot het nieuwe NFL-jaar begint in maart. 

Schokeffect bij Anaheim Ducks

Het ontslag van Randy Carlyle heeft voor Anaheim Ducks op korte termijn goed uitgepakt. Na een verliesreeks van zeven wedstrijden won het team met de Nederlander Daniel Sprong onder leiding van interim-coach Bob Murray eindelijk weer eens een wedstrijd. Vancouver Canucks werd in het Honda Center in Anaheim met 1-0 verslagen. Het enige doelpunt werd in het eerste kwart gemaakt door Jakob Silfverberg.

Debuterende doelman stopt 35 schoten
De Ducks, die in de laatste vijf wedstrijden, 29 treffers hadden geïncasseerd, hielden de hele wedstrijd het doel schoon. Dat was vooral te danken aan de debuterende doelman Kevin Boyle. Bij zijn eerste optreden in de National Hockey League vuurde tegenstander Vancouver Canucks liefst 35 keer op zijn doel, maar niet één keer moest Boyle het antwoord schuldig blijven. (FOX Sports)