Arjen Robben slaagt er maar niet in volledig fit te worden. "Ik probeer van alles", vertelt hij in Bild. "Maar het levert allemaal niets op. Ik leek tweemaal heel dichtbij en trainde weer met de ploeg. Maar toen kreeg ik toch weer last."

De 35-jarige Robben speelde op 27 november voor het laatst voor Bayern München. Hij scoorde tweemaal in het gewonnen duel met Benfica (5-1) in de Champions League.

Robben klaagde eerst over een dijbeenblessure. Later leek een zenuw in een heup klachten te veroorzaken. "Het probleem is dat we nog steeds niet precies weten wat er aan de hand is. Het is echt lastig", stelt Robben.

De Nederlander mist dinsdag zeer waarschijnlijk het eerste duel met Liverpool in de achtste finales van de Champions League. Hij hoopt op 13 maart wel weer in actie te komen tijdens de return met de Engelse titelkandidaat.

"Ik heb allerlei plannen in mijn hoofd. Dat is het probleem ook niet. Maar alles moet wel een beetje meewerken", aldus Robben.

De aanvaller, die aan het eind van dit seizoen vertrekt bij Bayern München, is nog twee doelpunten verwijderd van de magische grens van honderd doelpunten in de Bundesliga. Op 25 september 2018 maakte hij zijn laatste goal, dat was nummer 98 in de Duitse competitie. (FOX Sports/ANP)

FC Augsburg - Bayern München, vrijdag 15 februari om 20.30 uur LIVE op FOX Sports 4

FC Afkicken - Aflevering 48

15 februari 2019
FC Afkicken - Aflevering 48
Het weekend ga je in met FC Afkicken! Vanaf 16.30 uur zijn ex-profs Harm Zeinstra en Berry Powel te gast om na te beschouwen op de Europese wedstrijden...

Gerelateerd

Stand