Samenvatting 1. FC Heidenheim - Hamburger SV

Van Drongelen morst met koploper HSV dure punten

16 februari 2019
Hamburger SV heeft twee dure punten laten liggen in de strijd om het kampioenschap in de 2. Bundesliga. Op bezoek bij 1. FC Heidenheim eindigde de wedstrijd in 2-2.

In de 2. Bundesliga is het dringen in de bovenste regionen. Tussen de nummer één en zes op de ranglijst zaten voorafgaand aan het duel in Heidenheim an der Brenz slechts zes punten. Heidenheim wist dat het bij een overwinning HSV tot op drie punten zou naderen. Er stond dus genoeg op het spel in de Voith-Arena. 

Na een kwartier spelen kwam Heidenheim via Niklas Dorsch aan de leiding. Die voorsprong werd al snel weer teniet gedaan door Berkay Özcan, die de bal knap over Heidenheim-doelman Kevin Müller heen wipte. Robert Glatzel schoot Heidenheim vervolgens weer op voorsprong, maar ook dit keer kwam HSV weer langszij. Pierre-Michel Lasogga maakte zijn tiende van het seizoen. In de heenwedstrijd scoorde Lasogga drie keer tegen Heidenheim, het brengt zijn seizoenstotaal tegen de club op vier goals.

HSV blijft na de remise koploper. Heidenheim verzuimt dichter naar HSV toe te kruipen en staat nu vierde op de ranglijst. (FOX Sports