WTA Doha: Mertens vs. Halep

Bertens-beul Mertens verslaat Halep en pakt WTA-titel in Doha

16 februari 2019
Elise Mertens heeft zich zaterdag gekroond tot winnaar van het WTA-toernooi in Doha, Qatar. De Belgische versloeg Simona Halep in drie sets: 3-6, 6-4, 6-3.

Halep bereikte de finale na overwinningen op Lesia Tsurenko, Julia Görges en Elina Svitolina, Mertens versloeg onder meer Kiki Bertens op weg naar de finale van het WTA-toernooi in Doha. 

De Belgische, nummer 21 van de wereld, won nog nooit van Halep in haar carrière en lang zag het er ook niet naar uit dat het deze keer zou lukken. Halep speelde sterk en won de eerste set vrij moeiteloos met 6-3. 

De tweede set ging qua stand in eerste instantie gelijk op, met beide tennisters die moeite hadden hun servicegame te behouden. Met name Mertens had het moeilijk, maar ze werd na een achterstand telkens ternauwernood niet gebroken. Niet veel later sloeg ze zelf toe. Mertens brak Halep en pakte de tweede set met 6-4. 

In de laatste set brak Mertens Halep snel, maar bleef het spannend. Halep was gevaarlijk op de service van Mertens, maar het verzet van van de 23-jarige speelster werd niet gebroken. Zo won Mertens de grootste toernooizege van haar carrière door Halep in drie sets te verslaan: 3-6, 6-4, 6-3. (FOX Sports)